Belangrijkste hoogtepunten
- Migreer van WooCommerce naar Shopify om de prestaties te verbeteren, het beheer te vereenvoudigen en je onlinewinkel sneller op te schalen.
- Gebruik tools zoals de Shopify Store Importer, Matrixify of Cart2Cart voor gestructureerde en efficiënte gegevensoverdracht tijdens uw Shopify-migratie.
- Om importfouten te voorkomen, moet u exportbestanden altijd zorgvuldig downloaden en de gegenereerde bestandsindelingen bijhouden (vooral CSV of Excel).
- Kies specifieke klanten, bestellingen of productgegevens om te migreren in je WooCommerce naar Shopify-migratie. Met veel tools kunt u meerdere statussen afzonderlijk filteren of weergeven.
- Om SEO-vriendelijke links te behouden, controleert u URL-kenmerken en aanvullende URL-parameters tijdens het WooCommerce naar Shopify-proces.
- Om Shopify te verbinden met tools van derden, zoals Matrixify, genereer je API-sleutelreferenties of een Shopify API-sleutel.
Introductie
Als je dit leest, is de kans groot dat je WooCommerce-winkel meer als een last dan als een oplossing begint te voelen.
Misschien zijn het de eindeloze plug-in-updates of de technische hoofdpijn die gepaard gaat met het dagelijks onderhouden van uw site. Je bent misschien begonnen met WooCommerce omdat het flexibel en vertrouwd was, maar nu verlang je naar eenvoud en groei.
Dat is waar Shopify om de hoek komt kijken. Shopify staat bekend om zijn eenvoud en schaalbaarheid en stelt u in staat zich te concentreren op het runnen van uw bedrijf, niet op het oplossen van problemen met uw site.
Van platform wisselen lijkt misschien ontmoedigend, maar je bent niet de enige. Deze gids geeft een overzicht van elke stap om u te helpen uw WooCommerce-winkel snel en veilig te migreren naar Shopify, zonder de technische stress.
Waarom overstappen van WooCommerce naar Shopify?
Voordat u migreert van WooCommerce naar Shopify, is het belangrijk om te begrijpen hoe de twee platforms verschillen.
Elk biedt unieke sterke punten, maar Shopify wint vaak als het gaat om gemak, automatisering en het soepel opschalen van uw bedrijf.
Hier is een overzicht van hoe ze zich verhouden op belangrijke gebieden:
- Gebruiksgemak: Shopify is gebouwd voor gemak. Het dashboard is intuïtief en het installatieproces is snel, zelfs voor beginners. WooCommerce is flexibeler, maar je moet plug-ins, thema’s en technische taken handmatig beheren.
- Hosting en onderhoud: Shopify wordt volledig gehost, wat betekent dat het op de achtergrond beveiliging, updates en back-ups afhandelt. Met WooCommerce ben je verantwoordelijk voor hosting, serverbeheer en regelmatig onderhoud van de site, alleen of via een provider.
- Schaalbaarheid en functies: De app store van Shopify biedt naadloze integraties voor marketing, voorraad, betalingen en klantenondersteuning. WooCommerce biedt uitgebreide aanpassingen, maar het is afhankelijk van plug-ins van derden die vaak frequente updates en controles nodig hebben.
- Prestaties en betrouwbaarheid: Het cloudgebaseerde platform van Shopify zorgt voor hoge laadsnelheden en hoge betrouwbaarheid tijdens verkeerspieken. De prestaties van WooCommerce zijn afhankelijk van je hostingprovider, wat van invloed kan zijn op de snelheid en uptime tijdens piekuren.
Lees ook: Shopify voor- en nadelen: een beginnersvriendelijk e-commerceplatform
WooCommerce vs Shopify: belangrijkste verschillen
Als u nog steeds uw opties aan het afwegen bent, zal deze korte uitsplitsing van Shopify vs WooCommerce helpen verduidelijken welk platform beter bij uw zakelijke behoeften past.
Gelaatstrek | WooCommerce | Shoppen |
Gebruiksgemak | Vereist handmatige installatie, plug-in/themabeheer | Beginnersvriendelijk met een intuïtief dashboard |
Hosting & onderhoud | Self-hosted, jij beheert hosting, beveiliging en updates | Volledig gehost – automatische updates, back-ups en beveiliging |
Schaalbaarheid | Flexibel maar plug-in-afhankelijk voor geavanceerde functies | Schaalt moeiteloos met ingebouwde tools en app-ondersteuning |
Snelheid en prestaties | Afhankelijk van uw hostingprovider en serverconfiguratie | Geoptimaliseerde cloudinfrastructuur voor snellere laadtijden |
App-integraties | Op basis van plug-ins; Vereist individuele updates | Uniforme app store met duizenden integraties |
Hoewel WooCommerce flexibiliteit biedt door middel van plug-ins en aangepaste ontwikkeling, vereist het meer handmatige inspanning om te beheren en te onderhouden. Shopify, aan de andere kant, vereenvoudigt winkelbeheer met een volledig gehost en intuïtief platform.
Lees ook: WooCommerce vs. Shopify: welke e-commerce-oplossing is geschikt voor u
Checklist voor pre-migratie van WooCommerce naar Shopify
Voordat u met het migratieproces begint, is het belangrijk om uw WooCommerce-winkel voor te bereiden op een naadloze overgang.
Hier is een korte checklist die u moet volgen voordat u uw WooCommerce-winkel naar Shopify verhuist:
- Maak een back-up van uw WooCommerce-winkel
- Evalueer uw huidige winkelconfiguratie
- Kies het juiste Shopify-abonnement
1. Maak een back-up van uw WooCommerce-winkel
Allereerst: maak een back-up van je hele WooCommerce-winkel. Dit omvat producten, klanten, bestellingen en inhoud.
U kunt plug-ins zoals UpdraftPlus, Jetpack Backup of BlogVault gebruiken om eenvoudig back-ups van de volledige site te maken.
Maar als u een Bluehost-gebruiker bent, heeft u toegang tot automatische back-ups via uw configuratiescherm.
Het hebben van een back-up betekent gemoedsrust voor het geval er iets misgaat tijdens uw WooCommerce naar Shopify-migratie
2. Evalueer uw huidige winkelconfiguratie
Maak de balans op van alles wat er op uw WooCommerce-site wordt uitgevoerd: producten, thema’s, betalingsgateways en belangrijke plug-ins.
Gebruik je WooCommerce Subscriptions, Product Add-Ons of Advanced Custom Fields? Maak een lijst.
Dit helpt bij het identificeren van wat u moet repliceren in uw nieuwe Shopify-winkel en wat u misschien wilt vereenvoudigen of vervangen.
3. Kies het juiste Shopify-abonnement
Shopify biedt verschillende abonnementen, van Basic tot Advanced, afhankelijk van de grootte en functies van uw winkel.
Als u rapporten, meerdere personeelsaccounts of lagere betalingskosten nodig heeft, overweeg dan vanaf het begin een duurder abonnement.
Weet je niet zeker welk Shopify-abonnement het beste is? Gebruik hun gratis proefversie om functies zoals personeelsaccounts, geavanceerde rapporten of internationale verkoopopties te verkennen en upgrade vervolgens naarmate uw winkel groeit.
Stapsgewijze handleiding voor het migreren van WooCommerce naar Shopify
Het migreren van uw online winkel van WooCommerce naar Shopify lijkt misschien ingewikkeld, maar door het op te splitsen in duidelijke stappen is het beheersbaar.
Hier is een volledig stap-voor-stap overzicht voor uw WooCommerce naar Shopify-migratie:
1. Je Shopify-winkel instellen
Nu je WooCommerce-winkel klaar is, is het tijd om je nieuwe Shopify-winkel te bouwen. Hier is een volledig stap-voor-stap overzicht voor uw WooCommerce naar Shopify-migratie:
Maak een Shopify-account aan
Maak een account aan op Shopify.com als je dat nog niet hebt gedaan. Shopify biedt een gratis proefperiode van 3 dagen, zodat u de tijd heeft om de functies te verkennen.
- Vul je e-mailadres, wachtwoord en gewenste winkelnaam in.
- Shopify genereert een URL zoals [yourstorename]. [myshopify.com].
- Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u doorgestuurd naar het Shopify-beheerdashboard.
- Stel Shopify Payments in of integreer PayPal, Stripe of andere gateways.
- Definieer verzendmethoden op basis van regio’s, tarieven en vervoerders.
Zodra uw basisconfiguratie is voltooid, is het tijd om uw WooCommerce-winkelgegevens naar Shopify te verplaatsen.
2. Exporteer gegevens uit WooCommerce
Voordat u importeert naar Shopify, moet u uw bestaande WooCommerce-winkelgegevens downloaden. Zorg er bij het exporteren van uw winkelgegevens voor dat uw product- en categorielinks behouden blijven.
2.1 Productgegevens exporteren
- Ga naar je ‘WordPress dashboard’ > ‘Tools’ > ‘Exporteren’.
- Selecteer de opties uit de gegeven lijst.
- Klik op ‘Exportbestand downloaden’.
2.2 Klanten en bestellingen exporteren
- Navigeer naar ‘Extra’> ‘Exporteren’.
- Kies ervoor om klant- of ordergegevens te exporteren en de respectievelijke CSV-bestanden te downloaden.
- Gebruik voor meer controle plug-ins zoals ‘Customer/Order CSV Export’, ‘WP All Export’ of ‘Advanced Order Export For WooCommerce’. Deze plug-ins kunnen u ook helpen bij het voorbereiden van gegevens voor import met behulp van de WooCommerce API.
2.3 Andere inhoud exporteren
- Gebruik de ingebouwde ‘WordPress Export Tool’ (‘Tools’ > ‘Export’) om blogposts, pagina’s of andere site-inhoud te downloaden die u wilt verplaatsen.
- Dit is handig als uw site een blog of aangepaste pagina’s heeft die opnieuw moeten worden gemaakt op Shopify.
- Zorg ervoor dat alle CSV-bestanden, vooral alle door Matrixify gegenereerde Excel-bestanden, in een map worden geordend zodat ze later gemakkelijk kunnen worden geüpload.
3. Inzicht krijgen in uw migratieopties
Voordat u de gegevens importeert, kiest u een migratiemethode die past bij de grootte en het comfortniveau van uw winkel.
3.1 Handmatige migratie
- Geschikt voor kleine winkels met beperkte producten en geen complexe structuur.
- Je uploadt CSV-bestanden handmatig naar Shopify.
- Het beste als je volledige controle wilt en tijd hebt om alles te controleren, vooral als je zelf met WooCommerce-winkelgegevens omgaat.
3.2 Shopify’s app voor het importeren van winkels (gratis)
- Werkt voor standaard WooCommerce-winkels
- Maakt snelle import van producten, klanten en bestellingen mogelijk
- Te vinden in je Shopify-beheercentrum → ‘Apps’ → ‘Store Importer’
3.3 Migratietools van derden
- Ideaal voor grotere winkels of geavanceerde behoeften
- Apps zoals Cart2Cart, LitExtension of Matrixify maken het mogelijk:
- Alleen specifieke gegevensentiteiten selecteren
- Import plannen
- Migreren van reviews, afbeeldingen, productcategorieën, etc.
- WooCommerce API-inloggegevens gebruiken voor realtime synchronisatie
4. Gegevens importeren in Shopify
Zodra uw WooCommerce-gegevens klaar zijn, volgt u deze stappen om deze naar Shopify te brengen.
Optie A: De winkelimporteur van Shopify gebruiken
- Ga in het Shopify-beheercentrum naar ‘Apps’ > ‘Store Importer’
- Selecteer ‘WooCommerce’ als je bronplatform
- Klik op ‘Bestand toevoegen’ en upload uw geëxporteerde product-, klant- en order-CSV’s
- Klik op ‘Doorgaan met importeren’
- Bekijk het voorbeeld en klik op ‘Start importeren’
Optie B: Handmatige CSV-upload
Productgegevens importeren
- Ga naar ‘Producten’ > ‘Importeren’
- Klik op ‘Bestand toevoegen’ en upload vervolgens uw CSV
- Klik op ‘Doorgaan’ > op ‘Producten importeren’
Klantgegevens importeren
- Ga naar ‘Klanten’ > ‘Klanten importeren’
- Upload uw WooCommerce klant CSV-bestand
Bestellingen importeren
- Bestellingen kunnen niet handmatig worden geïmporteerd
- Gebruik Matrixify of vergelijkbare apps om bestellingen te importeren met status, datum en klantinformatie.
Optie C: Een app van derden gebruiken
- Installeer ‘Cart2Cart’ uit de ‘Shopify App Store’.
- Start de wizard en selecteer ‘WooCommerce’ als de bronwinkelwagen
- Voer de URL van uw WooCommerce-winkel in en genereer API-inloggegevens zoals een klantsleutel
- Kies gegevenstypen om te migreren: Producten, klanten, bestellingen, reviews, categorieën
- Wijs indien nodig velden toe en start de migratie
Nu uw WooCommerce-gegevens met succes zijn verplaatst naar Shopify, zijn uw producten, klanten en bestellingen allemaal op hun plaats. Het is tijd om uw winkel tot leven te brengen.
5. Ontwerp je Shopify-winkel
WooCommerce-thema’s zijn niet compatibel met Shopify, dus het ontwerpen van uw Shopify-winkel vanaf nul is een belangrijk onderdeel van uw eCommerce-platformschakelaar. Zo doe je dat:
5.1 Kies een Shopify-thema
- Verken de Shopify Theme Store om te kiezen uit 100+ gratis en betaalde thema’s die zijn afgestemd op verschillende industrieën en winkelgroottes.
- Gebruik de voorbeeldtool van Shopify om te zien hoe het thema eruitziet met productafbeeldingen en menu’s.
- Zodra u een thema heeft gevonden dat bij uw merk past, klikt u op ‘Toevoegen’ om het te installeren en begint u met aanpassen.
5.2 Voeg merkelementen toe
- Upload uw logo in het koptekstgebied om een herkenbare etalage te creëren.
- Als je je WooCommerce-winkel een nieuwe naam geeft, werk dan je kleurenpalet, lettertypen en knoppen bij om je visuele identiteit te behouden of te moderniseren.
5.3 Paginalay-outs aanpassen
- Gebruik Shopify’s thema-editor met slepen en neerzetten om uw startpagina en productpagina’s te personaliseren.
- Voeg banners, uitgelichte collecties, getuigenissen van klanten en promotiesecties toe.
- U kunt ook de HTML-code van de collectietekst bewerken om de manier waarop uw productgroepen worden weergegeven of gestileerd op collectiepagina’s te verfijnen.
- Zorg ervoor dat uw lay-out er geweldig uitziet op zowel desktop als mobiel voor de beste winkelervaring.
Overwegingen na de migratie
Zodra uw Shopify-winkel is ingesteld en de gegevens aanwezig zijn, wilt u losse eindjes aan elkaar knopen en u voorbereiden op een vlotte lancering. Dat omvat het omleiden van URL’s, het uitvoeren van laatste tests en ervoor zorgen dat uw klantervaring vanaf de eerste dag vlekkeloos is.
URL’s omleiden
301 redirects zijn cruciaal voor SEO tijdens een platformmigratie. Volgens Moz kunnen websites die tijdens een migratie niet de juiste redirects implementeren, na de lancering een daling van 30-50% in organisch verkeer ervaren. Dit gebeurt omdat zoekmachines en bezoekers die toegang proberen te krijgen tot uw oude URL’s, verbroken links of 404-fouten tegenkomen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de autoriteit, ranking en gebruikerservaring van uw site.
Houd er bij het overstappen van WooCommerce naar Shopify rekening mee dat elk platform verschillende URL-structuren gebruikt. Als uw oude product- of collectielinks na de migratie veranderen, bereiken gebruikers die pagina’s met bladwijzers hebben bezocht, mogelijk niet de beoogde inhoud. Ze kunnen op 404-foutpagina’s terechtkomen. Dit kan een negatieve invloed hebben op zowel de gebruikerservaring als de positie in zoekmachines.
Ga als volgt te werk om dat op te lossen:
- Stap 1: Identificeer belangrijke URL’s in uw WooCommerce-winkel
- Stap 2: Match URL’s met hun nieuwe Shopify-versies
- Stap 3: Stel 301-omleidingen in Shopify in
- Stap 4: Dien je nieuwe sitemap in bij Google
Lees ook: Eenvoudige manieren om een website-URL om te leiden in WordPress
Je Shopify-winkel testen en lanceren
Voordat u uw Shopify-winkel live maakt, is het belangrijk om alles te testen, zoals een klant dat zou doen. U wilt eventuele bugs, verbroken links of ontwerpproblemen opsporen voordat uw echte shoppers dat doen.
Test voordat je live gaat alle belangrijke functies van je winkel:
- Blader door product- en collectiepagina’s
- Voeg producten toe aan winkelwagen en voltooi een testbestelling
- Controleer klantregistratie, e-mailmeldingen en afrekenstroom
- Testen op desktop en mobiele apparaten
Als alles er goed uitziet, verwijdert u het wachtwoord van de winkel in Voorkeuren en start u officieel uw Shopify-winkel.
Beste tools om te migreren van WooCommerce naar Shopify (gratis en betaalde opties)
Migreren van WooCommerce naar Shopify hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hoewel handmatige methoden mogelijk zijn, kunnen ze tijdrovend en foutgevoelig zijn, vooral als uw winkel veel gegevens of aangepaste functies heeft.
Deze tools helpen u uw eCommerce-site efficiënt te migreren, of u nu een solo-ondernemer bent of een grote productcatalogus beheert
WooCommerce naar Shopify vergelijking van migratietools
Voordat we in elke tool duiken, volgt hier een kort overzicht om u te helpen beslissen wat het beste is voor uw winkelopstelling:
Werktuig | Gratis of betaald | Ideaal voor | Belangrijkste kenmerken |
Shopify-winkel importeren | Vrij | Beginners met standaard winkels | Snelle import voor producten, klanten en bestellingen |
Winkelwagen2Cart | Betaald | Alle gebruikers, vooral grote winkels | Ondersteunt SEO-URL’s, beoordelingen, geplande imports |
LitExtensie | Betaald | Niet-technische gebruikers die synchronisatie na de migratie nodig hebben | Automatiseert het hele proces, houdt SEO en metadata intact |
Matrixify | Freemium | Gevorderde gebruikers of ontwikkelaars | Bulkupload, blogs, omleidingen, metavelden, geavanceerde CSV-controle |
1. Shopify-app voor het importeren van winkels (gratis)
Als uw winkel relatief eenvoudig is met standaard productvermeldingen, klantgegevens en eerdere bestellingen, heeft u geen complexe oplossing nodig.
Belangrijkste kenmerken:
- Gratis te gebruiken
- Ondersteunt producten, klanten en bestellingen
- Gemakkelijk te bereiken via ‘Shopify-beheercentrum’ > ‘Apps’ > ‘Store Importer’
2. Cart2Cart
Cart2Cart is een van de meest populaire tools voor winkelmigratie. Het ondersteunt meer dan 80 e-commerceplatforms, waaronder WooCommerce en Shopify en verwerkt alle belangrijke gegevenstypen. Het werkt zelfs met de WooCommerce API voor live gegevensoverdracht tijdens uw WooCommerce naar Shopify-migratie.
Waarom het waardevol is:
- Migreer producten, categorieën, bestellingen, beoordelingen, SEO-URL’s en meer
- Bekijk een voorbeeld van migraties voordat u ze uitvoert
- Live chat en ticketondersteuning tijdens de migratie
- Geen downtime nodig
3. LitExtensie
LitExtension staat bekend om zijn nauwkeurigheid, automatisering en uitstekende ondersteuning na de migratie. Het biedt een soepele stapsgewijze migratiewizard, waardoor winkeleigenaren kunnen migreren zonder een regel code aan te raken.
Wat maakt het nuttig:
- Migreert gegevensentiteiten, inclusief aangepaste velden en productvariaties
- Houdt SEO en metadata intact
- Maakt synchronisatie na de migratie mogelijk (voor winkels die tijdens de migratie nog steeds verkopen)
4. Matrixify (voorheen Excelify)
Matrixify is ideaal voor gevorderde gebruikers of ontwikkelaars die volledige controle willen over gegevensmigratie met behulp van CSV-bestanden. Het verwerkt niet alleen product- en klantgegevens, maar ook blogposts, pagina’s, omleidingen en metavelden. Het werkt naadloos samen met door Matrixify gegenereerde Excel-bestandsexports en ondersteunt WooCommerce API-verbindingen voor aangepaste gegevensverzamelingen.
Hoogtepunten:
- Ondersteunt bulkgegevensmigratie en export/import
- Ideaal voor winkels met gedetailleerd maatwerk
- Volledige documentatie en ondersteuning voor ervaren gebruikers
Pro tip: Volgens Cart2Cart zijn meer dan 70,000 winkels met succes gemigreerd met behulp van hun platform. Shopify beveelt tools zoals Matrixify aan voor bulkgegevensmigratie en aangepaste objecttoewijzing.
Hoe kan Bluehost u helpen tijdens en na de migratie?
Of je nu alleen of met professionele hulp overstapt van WooCommerce naar Shopify, solide hosting- en domeinondersteuning maken een groot verschil.
Bluehost blijft uw partner die klaar is voor migratie en biedt veilige back-ups, e-mailcontinuïteit, DNS-beheer en zelfs ontwerphulp, terwijl uw etalage overgaat naar Shopify.
Domein + DNS hulp
Je domein is de digitale voordeur van je winkel. Als het is geregistreerd bij Bluehost, is het verbinden met uw nieuwe Shopify-winkel snel en eenvoudig.
- Log in op uw Bluehost-dashboard en open uw domeininstellingen
- Werk DNS-records (zoals A-records en CNAME) bij zodat ze naar de servers van Shopify verwijzen. Dit zorgt ervoor dat uw domein perfect werkt met uw nieuwe platform.
Lees ook: Wat is DNS-beheer?
Zakelijke e-mail hosting
Shopify bevat geen ingebouwde e-mailhosting. Maar met Bluehost kunt u uw professionele e-mailadres blijven gebruiken (zoals [ondersteuning]@[uwwinkel]. [com]) Zonder herconfiguratie of extra kosten, waardoor de communicatie met de klant naadloos blijft.
Dit betekent:
- Geen verstoring in e-mails voor klantenondersteuning
- U hoeft niet van aanbieder te veranderen
- Voortdurende toegang tot webmail of e-mailclients zoals Gmail en Outlook
Of u nu klantenservice, nieuwsbrieven of vragen over bestellingen afhandelt, Bluehost helpt u uw communicatie gestroomlijnd en professioneel te houden.
Pro Design Diensten
Het migreren van platforms is het perfecte moment om uw merk opnieuw vorm te geven. Of je nu een nieuwe winkel wilt of gewoon een frisse look, Bluehost Pro Design Services kan een verbluffende Shopify-etalage maken.
Hun team helpt ervoor te zorgen dat uw merkidentiteit wordt weerspiegeld door middel van visuals die het ontwerp, de lay-out en de gebruikerservaring op verschillende apparaten verbeteren.
Back-up en beveiliging van gegevens vóór de migratie
Voordat u begint met uw WooCommerce naar Shopify-migratie, is het essentieel om een back-up te maken van uw bestaande WordPress-winkel. Dit beschermt u tegen onbedoeld gegevensverlies tijdens de overgang.
Bluehost biedt:
- Automatische back-upopties (beschikbaar op bepaalde hostingplannen)
- Naadloze integratie met tools zoals Jetpack
- Handmatige downloadopties via uw configuratiescherm
Deskundige ondersteuning
Weet u niet zeker hoe u DNS-records moet bijwerken? Heb je hulp nodig bij het verwijzen van je domein naar Shopify? Wil je een subdomein maken voor je WordPress blog? Het Bluehost-ondersteuningsteam is 24/7 beschikbaar via livechat en telefoon om te helpen met:
- Domeinverbinding en -propagatie
- SSL-instellingen en HTTPS-omleidingen
- Problemen met e-mail oplossen of migreren
- Hosting configuratie en back-ups
Tot slot
De beslissing nemen om te migreren van WooCommerce naar Shopify is een grote stap, maar ook een slimme stap voor eenvoud.
Deze gids biedt elke stap die u nodig hebt om uw WooCommerce naar Shopify-migratie tot een succes te maken, van gegevensvoorbereiding tot uiteindelijke lancering.
Of u nu nog van plan bent of klaar bent om uw online winkel te verhuizen, Bluehost geeft u de basis en flexibiliteit om in elke fase te slagen.
Begin het volgende hoofdstuk van uw winkel met door experts ondersteunde tools. Migreer vandaag nog vol vertrouwen van WooCommerce naar Shopify met Bluehost .
Veelgestelde vragen
Voor kleine winkels kan het hele proces in een paar uur worden voltooid.
Grotere sites met complexe instellingen kunnen 1-3 dagen duren, vooral met tools zoals Matrixify.
Controleer eerst uw bestandsindeling. Ontbrekende uitgelichte afbeeldingen uit de collectie, verbroken afbeeldingslinks in de lijst of niet-overeenkomende tijdzones kunnen weergaveproblemen veroorzaken. Tools zoals Matrixify bieden een gedetailleerd foutenlogboek voor elk gegenereerd bestand om u te helpen problemen op te lossen.
Ja. Hoewel Shopify geen ondersteuning biedt voor het importeren van directe blogs vanuit WordPress, kunt u uw inhoud handmatig kopiëren of apps zoals BlogFeeder gebruiken. Mogelijk moet u berichten exporteren met behulp van de optie voor het downloaden van exportbestanden van WordPress en ze opnieuw maken met de vermelde opmaak- en afbeeldingslinks.
Om uw online winkel te verplaatsen, begint u met het maken van een back-up van uw WooCommerce-site. Exporteer vervolgens uw product-, order- en klantgegevens met behulp van CSV-bestanden, WooCommerce api of migratietools zoals Matrixify of Cart2Cart. Nadat u uw Shopify-winkel hebt ingesteld, kunt u de gegevens importeren en uw ontwerp aanpassen voordat u het lanceert.
De veiligste manier om uw eCommerce-site te migreren, is door een gestructureerde tool zoals Matrixify of Cart2Cart te gebruiken. Deze tools verminderen gegevensverlies door producten, categorieën, klanten en bestelgeschiedenis nauwkeurig te importeren.
Uw SEO-ranglijst kan stabiel blijven als u oude URL’s op de juiste manier omleidt met behulp van 301’s, metatags en productbeschrijvingen behoudt en een nieuwe sitemap bij Google indient. Gebruik tools zoals Matrixify om productslakken te bewaren en Cart2Cart om SEO-metadata intact te houden.