Belangrijkste hoogtepunten

  • Chrome geeft een waarschuwing “Niet veilig” weer wanneer een website geen SSL-certificaat heeft of HTTPS onjuist is ingesteld.
  • Websites met een “Niet veilig”-waarschuwing kunnen het vertrouwen van gebruikers verliezen, minder verkeer krijgen en lager scoren in zoekmachines.
  • Het implementeren van HTTPS versleutelt gegevens, beschermt ze tegen cyberbedreigingen en zorgt voor een veilige surfervaring.
  • Om de melding “Niet veilig” te verhelpen, moet je een SSL-certificaat kopen en installeren, de URL’s van je website bijwerken en de juiste omleidingen instellen.
  • Een goed beveiligde website verbetert de SEO-ranking, vergroot het vertrouwen van de gebruiker en voldoet aan de beveiligingsstandaarden van Google.

Inleiding

Als u ooit de waarschuwing “Your connection to this site is not secure” (Uw verbinding met deze site is niet beveiligd) hebt gezien tijdens het bezoeken van een website in Chrome, moet u het probleem mogelijk oplossen om een veilige verbinding te garanderen. Een waarschuwing “Niet beveiligd” in Chrome wanneer u uw website bezoekt, kan alarmerend zijn. Deze melding geeft aan dat uw site geen HTTPS-codering heeft, waardoor deze kwetsbaar is voor cyberbedreigingen zoals het onderscheppen van gegevens, hacken en phishingaanvallen. Wanneer bezoekers deze waarschuwing krijgen, kunnen ze ervoor kiezen om uw site te verlaten, met alle gevolgen van dien voor het verkeer, de conversies en de algehele geloofwaardigheid.

Google Chrome geeft deze waarschuwing weer als een website geen SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) heeft geïnstalleerd of als er problemen zijn met gemengde inhoud. HTTPS-encryptie zorgt voor veilige communicatie tussen de browser van een gebruiker en uw website, waardoor gevoelige gegevens zoals inloggegevens en betalingsinformatie worden beschermd.

Als u zich afvraagt hoe u een niet-veilige website in Chrome kunt repareren, leidt deze handleiding u door de noodzakelijke stappen om uw site te beveiligen, een SSL-certificaat te installeren en ervoor te zorgen dat alle verbindingen versleuteld blijven. Als u dit probleem aanpakt, verhoogt u niet alleen de veiligheid, maar ook de zoekresultaten van uw site en het vertrouwen van gebruikers.

De waarschuwing “HTTPS niet veilig” begrijpen

Google Chrome geeft een waarschuwing ‘Niet veilig’ wanneer een website geen geldig SSL-certificaat heeft of inhoud levert via HTTP in plaats van HTTPS. Gebruikers kunnen in dergelijke scenario’s ook de ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR tegenkomen.

Dit geeft aan dat de verbinding tussen de browser van de bezoeker en de website onbeveiligd is. Hierdoor wordt de website kwetsbaar voor beveiligingsrisico’s zoals het onderscheppen van gegevens of hackpogingen.

Als gebruikers deze waarschuwing zien, kunnen ze aarzelen om persoonlijke informatie zoals wachtwoorden of betalingsgegevens in te voeren, wat een negatieve invloed kan hebben op websiteverkeer, conversies en vertrouwen.

Waardoor wordt de Chrome-beveiligingswaarschuwing geactiveerd?

Er zijn verschillende redenen waarom Chrome de waarschuwing “HTTPS Not Secure” kan weergeven:

1. Geen SSL-certificaat geïnstalleerd

Als uw website geen SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) heeft, markeert Chrome deze als Niet veilig. SSL-certificaten versleutelen de gegevens die worden uitgewisseld tussen een website en zijn bezoekers en zorgen zo voor een veilige browse-ervaring.

2. Verlopen of ongeldig SSL-certificaat

Zelfs als je website een SSL-certificaat heeft, kan de waarschuwing toch afgaan als het certificaat is verlopen, niet goed is geïnstalleerd of van een niet-vertrouwde provider is. Om dit te voorkomen, moet je regelmatig de SSL-status controleren in het dashboard van je hostingprovider. Bluehost levert een gratis SSL-certificaat, dat je eenvoudig kunt activeren en vernieuwen. Je kunt dit controleren in de SSL-instellingen van je hostingprovider.

3. Gemengde inhoud

Zelfs nadat u een SSL-certificaat hebt geïnstalleerd, kan uw site nog steeds bepaalde bronnen zoals afbeeldingen, CSS-bestanden of JavaScript laden via HTTP in plaats van HTTPS. Dit wordt gemengde inhoud genoemd en kan ervoor zorgen dat Chrome de beveiligingswaarschuwing weergeeft. U kunt dit oplossen door alle koppelingen naar bronnen bij te werken naar HTTPS met behulp van plugins of door verouderde URL’s handmatig te vervangen in uw database en themabestanden.

4. Onjuiste HTTPS-configuratie

Als je website niet goed is ingesteld om HTTPS te forceren, kunnen gebruikers nog steeds de HTTP-versie van je site openen. Het instellen van een 301-omleiding zorgt ervoor dat al het verkeer automatisch wordt omgeleid naar de beveiligde HTTPS-versie. Dit kun je doen met een plugin zoals WooCommerce of door handmatig je .htaccess bestand bij te werken.

Lees ook: Hoe het WordPress .htaccess bestand te vinden, te maken en te bewerken

Het belang van het oplossen van de Chrome-waarschuwing “Niet veilig

Het negeren van de waarschuwing “Niet veilig” kan leiden tot verschillende negatieve gevolgen, waaronder verlies van verkeer, lagere zoekresultaten en een verminderd vertrouwen van klanten. Dit is waarom het essentieel is om het op te lossen:

Beveiliging

Een website zonder HTTPS maakt gebruikersgegevens kwetsbaar voor onderschepping door hackers. Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) versleutelt de gegevens die worden overgedragen tussen de browser van een gebruiker en je website. Deze versleuteling maakt het voor aanvallers veel moeilijker om gevoelige informatie te onderscheppen. Het helpt wachtwoorden, creditcardgegevens en persoonlijke gegevens te beschermen tegen cyberbedreigingen.

Zonder HTTPS kunnen cybercriminelen kwetsbaarheden uitbuiten en aanvallen uitvoeren zoals man-in-the-middle (MITM), waarbij gegevens worden onderschept zonder dat de gebruiker het weet. Bovendien zorgt het inschakelen van HTTPS ervoor dat wordt voldaan aan de beveiligingsstandaarden en voorschriften van de branche, waardoor het risico op mogelijke juridische aansprakelijkheden wordt verkleind.

Lees ook: 10 Waarschuwingstekens dat uw WordPress site is aangetast (en hoe het te repareren) – Bluehost Blog

Verkeer verhogen (of op zijn minst behouden)

Google geeft prioriteit aan veilige websites in zoekresultaten, wat betekent dat het niet hebben van HTTPS een negatieve invloed kan hebben op je SEO-prestaties. Websites die zijn gemarkeerd als “Niet Beveiligd” hebben vaak een hoger bouncepercentage omdat bezoekers vaak meteen weggaan bij het zien van de waarschuwing. Dit resulteert in verloren engagement en conversies. Door je website te beveiligen, verbeter je je kansen om gebruikers te behouden, bouncepercentages te verlagen en organisch verkeer te behouden of zelfs te verhogen.

Bovendien ontmoedigen grote browsers zoals Chrome gebruikers actief om niet-veilige sites te bezoeken, wat de noodzaak van HTTPS verder benadrukt om strafmaatregelen te voorkomen en geloofwaardigheid te behouden.

Vertrouwen

Online gebruikers verwachten een veilige browse-ervaring. Een website met het hangslotpictogram in de adresbalk wekt vertrouwen bij bezoekers en verzekert hen ervan dat hun persoonlijke gegevens beschermd zijn. Een waarschuwing “Niet veilig” daarentegen roept twijfels op over de legitimiteit van de site, waardoor gebruikers aarzelen om verder te gaan. Dit is vooral belangrijk voor e-commercebedrijven en websites die gevoelige transacties verwerken.

Door HTTPS te implementeren, bouwt u vertrouwen op bij uw publiek, versterkt u de reputatie van uw merk en bevordert u een gevoel van betrouwbaarheid dat gebruikers aanmoedigt om uw site te gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor datalekken.

Waarom toont Chrome ‘uw verbinding met deze site is niet beveiligd?

Chrome geeft prioriteit aan de veiligheid van gebruikers door bezoekers te waarschuwen wanneer een site de HTTPS-beveiligingsprotocollen niet volgt. Als uw website nog steeds HTTP gebruikt in plaats van HTTPS, markeert Chrome dit als een beveiligingsrisico. Daarnaast zijn er verschillende andere redenen waarom Chrome de waarschuwing “uw verbinding met deze site is niet beveiligd” kan weergeven:

  • Verlopen of ongeldig SSL-certificaat: Zelfs als er een SSL-certificaat is geïnstalleerd, kan een verlopen of onjuist geconfigureerd certificaat nog steeds de waarschuwing triggeren.
  • Verouderde beveiligingsprotocollen: Sommige SSL/TLS-versies zijn verouderd en worden niet langer als veilig beschouwd. Als uw site gebruikmaakt van oudere protocollen, kan Chrome deze nog steeds als onveilig markeren.
  • Zelfondertekende SSL-certificaten: Een zelfondertekend SSL-certificaat is niet uitgegeven door een vertrouwde autoriteit, waardoor Chrome de waarschuwing kan weergeven, ook al heeft de site technisch gezien HTTPS.

Lees ook: Wat u moet weten over SSL-certificaten

Hoe verhelpt u de waarschuwing ‘uw verbinding met deze site is niet beveiligd’ in Chrome (stap voor stap)?

Als u een waarschuwing “Niet veilig” ziet in Chrome op uw website, kan dit uw geloofwaardigheid schaden en bezoekers ontmoedigen om uw inhoud te bekijken. Hieronder vindt u een gedetailleerde handleiding over hoe u uw verbinding met deze site niet veilig kunt maken in Chrome met Bluehost-specifieke oplossingen om het proces te vereenvoudigen.

Stap1: Koop een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) versleutelt de gegevens tussen de browser van een bezoeker en je website en beveiligt gevoelige informatie zoals wachtwoorden en betalingsgegevens. Wij bieden gratis SSL-certificaten die de betrouwbaarheid van je website vergroten.

Bluehost SSL-oplossingen:

  • Gratis SSL: Bluehost levert een gratis SSL-certificaat bij de meeste van hun hostingpakketten, inclusief WordPress hosting, die je eenvoudig kunt beheren via cPanel.
  • Premium SSL: Als je geavanceerde beveiliging nodig hebt voor eCommerce of zakelijke websites, kun je een premium SSL-certificaat kopen via Bluehost.

Hoe activeer ik een SSL bij Bluehost?

  1. Log in op je Bluehost account.
Bluehost inlogpagina
  1. Navigeer naar Mijn sites en selecteer de site die je wilt beveiligen.
Tabblad website
  1. Klik op Site beheren → tabblad Beveiliging.
Tabblad Beveiliging
  1. Schakel Gratis SSL Certificaat in (als dit niet standaard is ingeschakeld).

Als u een premium SSL nodig hebt, kunt u er een kopen via MarktplaatsAdd-onsSSL-certificaten.

Stap 2: Installeer het certificaat met uw webhost

Zodra u een SSL-certificaat hebt gekocht of geactiveerd, is de volgende stap om het op uw hostingserver te installeren.

SSL installeren op Bluehost:

  • Voor gratis SSL installeert Bluehost het automatisch.
  • Als u een Premium SSL heeft gekocht, volg dan deze stappen:
  • Ga naar je Bluehost Dashboard → tabblad Beveiliging.
  • Klik op SSL installeren en volg de instructies.
  • Controleer na de installatie uw SSL-status onder Beveiligingsinstellingen.

Als je SSL niet werkt, kun je contact opnemen met Bluehost support voor hulp.

Stap 3: Wijzig je WordPress URL

Nadat je SSL hebt geactiveerd, moet je de URL van je website aanpassen zodat deze de beveiligde HTTPS-versie weergeeft.

Hoe WordPress URL bijwerken:

  1. Log in op je WordPress dashboard.
  2. Ga naar InstellingenAlgemeen.
  3. Zoek het adres (URL) van WordPress en het adres (URL) van de site.
  4. Verander beide URL’s van http://bluehost.com in https://bluehost.com.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Met de WordPress Tools van Bluehost kun je de instellingen van je site eenvoudig beheren en ben je verzekerd van een soepele overgang van HTTP naar HTTPS.

Stap 4: Implementeer een sitebrede 301-omleiding

Hoewel je de URL van je website hebt gewijzigd naar HTTPS, zijn de meeste bezoekers nog steeds bekend met de HTTP-versie. Ze hebben misschien een bladwijzer voor je site gemaakt of blijven de oude link gebruiken om toegang te krijgen. Dit kan leiden tot beveiligingswaarschuwingen of fouten bij gemengde inhoud.

Om dit op te lossen, moet je WordPress opdracht geven om al het HTTP-verkeer om te leiden naar je nieuwe HTTPS URL. De beste manier om dit te doen is door een 301 Redirect in te stellen, die bezoekers permanent doorstuurt van HTTP naar HTTPS.

Methode 1: Een plugin gebruiken (gemakkelijke optie)

Als je een snelle en probleemloze oplossing wilt, kun je een plugin zoals WooCommerce gebruiken om HTTPS op je hele site af te dwingen. Deze plugin leidt automatisch al het HTTP-verkeer om naar HTTPS en lost problemen met gemengde inhoud op.

Hoe een omleiding instellen met de WooCommerce-plugin:

  1. Log in op je WordPress dashboard.
  2. Ga naar PluginsNieuwe toevoegen.
Nieuwe WordPress-plugin toevoegen
  1. Zoek naar WooCommerce plugins en installeer ze.
Zoek WooCommerce plugin
  1. Activeer de plugin en volg de benodigde stappen.
Activeer de WooCommerce-plugin
  1. De plugin zal automatisch al het HTTP verkeer omleiden naar HTTPS.

Deze methode werkt goed voor de meeste websites, maar soms kunnen plugins falen door conflicten of updates. Als je een meer betrouwbare en permanente oplossing wilt, kun je handmatig een 301-omleiding instellen.

Het instellen van een handmatige omleiding zorgt ervoor dat alle bezoekers op de beveiligde HTTPS-versie van je website terechtkomen, zelfs als een plugin niet meer werkt.

Hiervoor heb je een FTP-client zoals FileZilla om toegang te krijgen tot je websitebestanden. Zo werkt het:

  1. Open FileZilla en maak verbinding met je website met je FTP-referenties.
  2. Navigeer naar de map public_html.
  3. Zoek het .htaccess-bestand (als je het niet ziet, schakel dan “Verborgen bestanden weergeven” in FileZilla-instellingen in).
  4. Klik met de rechtermuisknop en kies Bewerken.
  5. Voeg de volgende regels code toe bovenaan het bestand:
perl 

CopyEdit 

RewriteEngine On 
RewriteCond %{HTTPS} !=on 
RewriteRule ^ (. *) $ https:// {HTTP HOST} % {REQUEST URL} [L, R=301] 
 
  1. Sla het bestand op en upload het terug naar de server.

Als je dat gedaan hebt, probeer dan je site te bezoeken met http://bluehost.com. De site zou automatisch moeten worden omgeleid naar https://bluehost.com

Hoe krijg ik toegang tot niet-veilige websites in Chrome?

Ondanks de potentiële risico’s implementeren veel websites HTTPS nog steeds niet. Als een bezoeker op zo’n website terechtkomt, wordt hij dus geconfronteerd met waarschuwingsberichten.

Als je wilt voorkomen dat deze waarschuwingen verschijnen, volg dan deze stappen in Google Chrome:

  1. Open een nieuw Google Chrome-venster.
  2. Voer in de adresbalk “chrome://flags” in.
  3. Typ “beveiligd” in het zoekveld op de pagina Vlaggen.
  4. Zoek naar een optie waarmee je de waarschuwingsberichten kunt omzeilen.

Je kunt er ook voor kiezen om de waarschuwing te negeren als je een website zonder SSL-certificaat bezoekt. U krijgt dan twee opties:

Geavanceerd: Deze optie is voor personen die liever niet naar de onveilige website gaan. Zij kunnen ervoor kiezen om een veiliger alternatief te zoeken dat wel de gewenste informatie biedt.

Terug naar veiligheid: Met deze keuze kun je de waarschuwing omzeilen en op eigen risico naar de website gaan. Het is echter belangrijk om op te merken dat websites zonder SSL-certificaat gevoeliger zijn voor inbreuken op de beveiliging, dus het invoeren van gevoelige informatie zoals creditcardgegevens op dergelijke sites is niet aan te raden.

Hoe maak je een beveiligde verbinding in Chrome?

“Altijd beveiligde verbindingen gebruiken” inschakelen in Google Chrome:

  1. Open Google Chrome en klik op het menu met de drie puntjes in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Scroll naar beneden en klik op Privacy en beveiliging in het linkerpaneel.
Privacy en veiligheid
  1. Klik op Beveiliging in de sectie Privacy en beveiliging.
Beveiligingsinstelling
  1. Scroll naar beneden en schakel “Altijd beveiligde verbindingen gebruiken” in .
Gebruik beveiligde verbinding

Zodra dit is ingeschakeld, zal Chrome automatisch alle HTTP-verbindingen upgraden naar HTTPS en u waarschuwen voordat u onveilige sites laadt.

Laatste gedachten

Het verhelpen van de waarschuwing “Niet veilig” in Chrome is essentieel voor het beschermen van uw website en de bezoekers ervan. Een onbeveiligde website kan leiden tot gegevensschendingen, verlies van vertrouwen bij klanten en een lagere positie in zoekmachines. Door de nodige stappen te ondernemen om SSL te implementeren, HTTPS correct te configureren en problemen met gemengde inhoud te elimineren, kunt u een veilige browse-ervaring creëren voor uw gebruikers.

Een beveiligde website zorgt voor meer vertrouwen en geloofwaardigheid bij de gebruiker. Het verbetert ook de SEO-prestaties omdat Google sites met HTTPS prioriteit geeft in de zoekresultaten. Door regelmatig de status van je SSL-certificaat te controleren en ervoor te zorgen dat alle webbronnen veilig worden geserveerd, behoud je de geloofwaardigheid van je site en voorkom je dat er opnieuw beveiligingswaarschuwingen verschijnen.
Onderneem vandaag nog actie om de waarschuwing “Uw verbinding met deze site is niet beveiligd” in Chrome te verhelpen en de beveiliging, geloofwaardigheid en prestaties van uw website te verbeteren.

Zorg ervoor dat je site volledig veilig is en vertrouwd wordt door bezoekers. Met het gratis SSL-certificaat van Bluehost kun je moeiteloos HTTPS inschakelen en je site beschermen tegen veiligheidsrisico’s. Wacht niet langer, beveilig je website en elimineer HTTPS-waarschuwingen in Chrome!

FAQs

Waarom wordt op mijn website opeens de waarschuwing “Niet beveiligd” weergegeven?

Om de waarschuwing Niet Beveiligd in Chrome te verhelpen, installeer je een SSL-certificaat, werk je de WordPress-instellingen bij naar HTTPS en stel je een 301-omleiding in om ervoor te zorgen dat al het verkeer veilig is. Je kunt de gratis SSL van Bluehost en plugins zoals WooCommerce gebruiken om het proces te vereenvoudigen.

Kan een site veilig zijn, zelfs als deze de waarschuwing “Niet veilig” heeft in Chrome?

Ook al geeft Chrome een waarschuwing “Niet veilig” weer, een site kan nog steeds veilig zijn. Deze waarschuwing betekent dat de site geen HTTPS-encryptie gebruikt, maar het betekent niet altijd dat er malware op staat. Wees voorzichtig en deel geen gevoelige informatie op deze sites.

Welke invloed heeft het oplossen van de melding “HTTPS Not Secure” op de SEO van mijn website?

Ja, het oplossen van HTTPS-beveiligingsproblemen in Chrome verbetert de SEO-ranking. Google geeft voorrang aan HTTPS-websites, dus schakel over op HTTPS. Dit kan je SEO-rankings helpen. Zoekmachines houden van veilige sites, wat betekent dat meer mensen je site zullen zien en meer vertrouwen. Dit leidt tot meer bezoekers en betere prestaties in zoekmachines.

  • Ik ben Sugandh en ik schep duidelijkheid uit complexiteit met elk verhaal dat ik schrijf. Als ik niet ondergedompeld ben in woorden, ben ik aan het schilderen, knutselen en op zoek naar nieuwe plaatsen en kansen die nieuwe ideeën inspireren.

Meer informatie over Redactionele richtlijnen van Bluehost

Longest running WordPress.org recommended host.

Save up to 75% on hosting for WordPress websites and online stores. Try risk-free with our 30-day money-back guarantee.

Schrijf een reactie

Tot 75% korting op hosting voor WordPress websites en webshops